Édesburgonyás zöldséges pite - Garádi Zsofka konyhájából
Édesburgonyás zöldséges pite - Garádi Zsofka konyhájából
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • édesburgonya (meghámozva, felkockázva) - 800 gramm
  • cukkini - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • kápia paprika - 1 darab
  • koktélparadicsom - 10 szem
  • só, bors, fokhagyma granulátum - 1 csipetnyi
  • sörélesztőpehely - 2 evőkanál
  • növényi tej - 120 gramm
  • növényi sajt - 1 amennyit felvesz
  • vegán leveles tészta - 1 csomag
  • curry por - 1 csipetnyi
  • Olaj - 1 amennyit felvesz

Elkészítés:

  1. A meghámozott és felkockázott édesburgonyát 200 °C-on süssük meg 30 perc alatt.
  2. Amíg a krumpli sül, készítsük el serpenyőben a zöldségeket. A hagymát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát, majd végül a felvágott cukkini darabokat is. Ízesítsük sóval, borssal és fokhagyma granulátummal, ízlés szerint más fűszerekkel.
  3. Ha az édesburgonya már kicsit kihűlt, tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a növényi tejet és a sörélesztőpelyhet, majd botmixerrel készítsünk belőle pürét. (Turmixgép vagy aprítógép is használható.)
  4. Egy piteformát kenjünk ki egy kis olajjal, ha szükséges, és béleljük ki a leveles tésztával. A tésztán egyengessük el az édesburgonya pürét, erre reszeljünk növényi sajtot, majd a végén kanalazzuk rá a cukkinis ragut. Ekkor tehetjük rá a koktélparadicsomokat díszítésnek.
  5. Ha maradt a leveles tésztából, rácsozzuk be a pite tetejét, majd kenjük le kurkumás/currys növényi tejjel, szép színt ad neki.
  6. 200 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.

Sütéshez