Feltöltve:

Édesburgonyás zöldséges pite - Garádi Zsofka konyhájából

timer 90
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

édesburgonya (meghámozva, felkockázva)800 gramm
cukkini1 darab
vöröshagyma1 darab
kápia paprika1 darab
koktélparadicsom10 szem
só, bors, fokhagyma granulátum1 csipetnyi
sörélesztőpehely2 evőkanál
növényi tej120 gramm
növényi sajt1 amennyit felvesz
vegán leveles tészta1 csomag
curry por1 csipetnyi
Olaj1 amennyit felvesz

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 200 °

Édesburgonyás zöldséges pite - Garádi Zsofka konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A meghámozott és felkockázott édesburgonyát 200 °C-on süssük meg 30 perc alatt.

2. lépés

Amíg a krumpli sül, készítsük el serpenyőben a zöldségeket. A hagymát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát, majd végül a felvágott cukkini darabokat is. Ízesítsük sóval, borssal és fokhagyma granulátummal, ízlés szerint más fűszerekkel.

3. lépés

Ha az édesburgonya már kicsit kihűlt, tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a növényi tejet és a sörélesztőpelyhet, majd botmixerrel készítsünk belőle pürét. (Turmixgép vagy aprítógép is használható.)

4. lépés

Egy piteformát kenjünk ki egy kis olajjal, ha szükséges, és béleljük ki a leveles tésztával. A tésztán egyengessük el az édesburgonya pürét, erre reszeljünk növényi sajtot, majd a végén kanalazzuk rá a cukkinis ragut. Ekkor tehetjük rá a koktélparadicsomokat díszítésnek.

5. lépés

Ha maradt a leveles tésztából, rácsozzuk be a pite tetejét, majd kenjük le kurkumás/currys növényi tejjel, szép színt ad neki.

6. lépés

200 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem