Édesburgonya pizza spenóttal és gorgonzolával
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • instant élesztő - 7 gramm
  • Liszt - 500 gramm
  • édesburgonya - 200 gramm
  • extra szűz olíva olaj - 60 milliliter
  • gomba - 250 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • spenót - 300 gramm
  • gorgonzola sajt - 150 gramm
  • rukkola - 80 gramm
  • aprított dió - 80 gramm

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, az instant élesztőt és a megfőtt, összetört édesburgonyát. Ízlés szerint ízesítsük sóval, majd kezdjük el összegyúrni. Fokozatosan adjuk hozzá az extra szűz olíva olajat is. A  tésztát körülbelül 15 percig gyúrjuk egy nagy gombóccá, majd 4 felé osszuk szét és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
  2. Eközben egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Majd adjuk hozzá a megmosott spenót leveleket és főzzük tovább, amíg a spenót meg nem puhul. Ha a zöldségek levet eresztettek, szűrjük le a keveréket.
  3. A megkelt tésztagombócokat nyújtsuk pizza formává és tegyük sütőpapírral bélelt tepsikbe. Ezután hagyjuk kelni újabb 10 percig. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
  4. A pizzatésztát borítsuk be a spenótos, gombás keverékkel és morzsoljunk a tetejére egy kevés gorgonzola sajtot.
  5. A pizzákat 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész pizzákat friss rukkolával és pirított dióval gazdagíthatjuk.

Sütéshez