Édesburgonya krémleves
Édesburgonya krémleves
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • nagyobb édesburgonya - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • kókusztej konzerv - 1 darab
  • 5 cm friss gyömbér - csokor
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • chili paprika - 0.5 darab
  • hagyma - 1 darab
  • friss koriander zöld - 1 csokor
  • Rama Classic - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk finmra a hagymát és a fokhagymát. Hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra az édesburgonyát. Vágjuk finomra a gyömbért. Magozzuk ki és aprítsuk föl a chilit.
  2. Pirítsuk meg üvegesre és finom illatosra a hagymát és a fokhagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a gyömbért, kevergetve pároljuk még 5 percig. Öntsük föl 1 liter vízzel és adjuk hozzá a zöldségleves kockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük puhára az édesburgonyát.
  3. Végül öntsük hozzá a kókusztejet és hozzuk újra forrásba. Vegyük le a tűzről. Pürésítsük egy botmixerrel. Tálaljuk chilivel és a finomra vágott koriander zölddel.