Feltöltve:

Édesanyám fahéjas csigája

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt75 dekagramm
étolaj1 dl
élesztő5 dekagramm
1 csipetnyi
tej5 dl
cukor4 evőkanál
tojássárgája4 darab

Töltelék

Ráma20 dekagramm
cukor18 dekagramm
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
őrölt fahéj1 teáskanál

Tetejére

tejföl2 dl
fahéj1 teáskanál
cukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát a szokott módon összegyúrjuk, majd 50 percig pihentetjük. A töltelékhez a Ramát a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral összekeverjük. Ha a tészta megkelt, megfelezzük, finoman átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és a Ramás krém felét rákenjük. Szorosan felcsavarjuk. Ezután 3 centis darabokra vágjuk fel, kikent tepsibe rakjuk és előmelegített, közepes lángon körülbelül 20 percig sütjük. Még melegen kiszedjük és azonnal a tetejére locsoljuk a cukros fahéjas tejfölt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem