Édes nyuszik locsoláshoz
Édes nyuszik locsoláshoz
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kenéshez

    • közepes méretű tojás - 1 darab

    Ezenkívül

    • mazsola - 1 kevés
    • spagetti - 1 csokor

    Tésztához

    • lágy Rama - 100 gramm
    • tejszín - 150 milliliter
    • meleg tej - 50 milliliter
    • közepes méretű tojás - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vanillincukor - 2 csomag
    • porcukor - 100 gramm
    • instant élesztő - 1 csomag
    • búzaliszt - 500 gramm

    Elkészítés:

    1. Előkészítés: a tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
    2. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tésztát hengerré formázzuk, és 12-14 egyenlő részre osztjuk.
    3. Minden darabot egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, majd az oldala mentén kicsit megnyomjuk. A tojásforma keskenyebb csúcsát hosszanti irányban a feléig bevágjuk, és nyuszifüleket alakítunk ki belőle. A nyuszikat a tepsibe helyezzük.
    4. A tojást felverjük és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és orrot formálunk. A spagetti szálakat kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle.
    5. A tésztát további kb. 15 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük. Sütési idő: kb. 20 perc. A megsült édes nyuszikat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.