Feltöltve:

Édes nyuszik locsoláshoz

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kenéshez

közepes méretű tojás1 darab

Ezenkívül

mazsola1 kevés
spagetti1 csokor

Tésztához

lágy Rama100 gramm
tejszín150 milliliter
meleg tej50 milliliter
közepes méretű tojás1 darab
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
vanillincukor2 csomag
porcukor100 gramm
instant élesztő1 csomag
búzaliszt500 gramm

Édes nyuszik locsoláshoz a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Előkészítés: a tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.

2. lépés

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tésztát hengerré formázzuk, és 12-14 egyenlő részre osztjuk.

3. lépés

Minden darabot egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, majd az oldala mentén kicsit megnyomjuk. A tojásforma keskenyebb csúcsát hosszanti irányban a feléig bevágjuk, és nyuszifüleket alakítunk ki belőle. A nyuszikat a tepsibe helyezzük.

4. lépés

A tojást felverjük és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és orrot formálunk. A spagetti szálakat kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle.

5. lépés

A tésztát további kb. 15 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük. Sütési idő: kb. 20 perc. A megsült édes nyuszikat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem