Édes magos ropogós
Édes magos ropogós
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finom liszt - 30 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vaj, vagy sütőmargarin - 20 dekagramm
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • vaníliás cukor - 1 csomag

A tetejére

  • méz - 15 dekagramm
  • vaj, vagy sütőmargarin - 8 dekagramm
  • szezámmag - 5 dekagramm
  • lenmag - 5 dekagramm
  • tökmag - 5 dekagramm
  • napraforgómag - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, sütőmargarint a cukrot, a tojást, a sót meg a vaníliás cukrot, és az egészet sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát cipóvá formázzuk, és kb. 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A tetejére: A mézet a vajjal, sütőmargarinnal és 3 evőkanálnyi vízzel felforraljuk. A magkeveréket zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk egy serpenyőben, azután hozzáadjuk a mézhez, és újra felforraljuk. A tésztát kinyújtjuk, és egy nagyméretű, kivajazott tepsibe terítjük. Rákenjük a mézes magkeveréket, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, háromszögekre vagy kockákra vágjuk.