Feltöltve:

Édes magos ropogós

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finom liszt30 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vaj, vagy sütőmargarin20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag

A tetejére

méz15 dekagramm
vaj, vagy sütőmargarin8 dekagramm
szezámmag5 dekagramm
lenmag5 dekagramm
tökmag5 dekagramm
napraforgómag5 dekagramm

Édes magos ropogós a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, sütőmargarint a cukrot, a tojást, a sót meg a vaníliás cukrot, és az egészet sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát cipóvá formázzuk, és kb. 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A tetejére: A mézet a vajjal, sütőmargarinnal és 3 evőkanálnyi vízzel felforraljuk. A magkeveréket zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk egy serpenyőben, azután hozzáadjuk a mézhez, és újra felforraljuk. A tésztát kinyújtjuk, és egy nagyméretű, kivajazott tepsibe terítjük. Rákenjük a mézes magkeveréket, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében kb. 20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, háromszögekre vagy kockákra vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem