Feltöltve:

Édes kifli Emyke módra

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

grízes liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
cukor6 evőkanál
olaj2 dl
tej2.5 dl
víz2.5 dl
2 kávéskanál

Töltelékhez

lekvár ízlés szerinti ízben1 pohár
darált és cukrozott dió15 dekagramm
darált és cukrozott mogyoró15 dekagramm
mák1 adag

Kenéshez

egész tojás1 darab

Tetejére

szezámmag1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.

2. lépés

A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.

3. lépés

Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.

4. lépés

Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem