Feltöltve:

Édes kifli Emyke módra

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

grízes liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
cukor6 evőkanál
olaj2 dl
tej2.5 dl
víz2.5 dl
2 kávéskanál

Töltelékhez

lekvár ízlés szerinti ízben1 pohár
darált és cukrozott dió15 dekagramm
darált és cukrozott mogyoró15 dekagramm
mák1 adag

Kenéshez

egész tojás1 darab

Tetejére

szezámmag1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy edénybe beletesszük a 2,5 deci langyos vizet és a 2,5 deci langyos tejet és a 6 evőkanál cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Ha mar felfutott az élesztő hozzáadjuk a 2 kávéskanál sót és a 2 deci étolajat. Összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá az 1 kg lisztet. Könnyen gyúrható tésztát kell kapunk.

  2. 2. lépés

    A tésztát 8 egyenlő kis cipókra osztjuk. Mindegyik cipót kinyújtjuk kerekre és nyolc cikkre vágjuk, majd megtöltjük a kiválasztott töltelékkel és feltekerjük.

  3. 3. lépés

    Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk szezámaggal.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben 250 fokon megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1