Édes félholdak
Édes félholdak
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 8 evőkanál
    • olaj - 4 evőkanál
    • tej - 10 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaniliaaroma - 1 ampulla
    • liszt - 10 evőkanál

    Szirup

    • cukor - 1 pohár
    • víz - 1 pohár
    • citrom leve - 0.5 darab
    • vaniliaaroma - 1 ampulla

    Díszítés

    • kókuszreszelék - 1 darab
    • darált dió - 1 kevés
    • csokidara - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojást szét választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, az aromát, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Olajozott, lisztezett tepsiben 20-25 perc alatt megsütjük. A cukorból és vízből pár perc alatt szirupot főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a citrom levét és az aromát. A kihűlt piskótát egy pogácsaszaggatóval, vagy pohárral félhold alakúra kiszaggatjuk, a szirupban megmártjuk, a kókuszban meghempergetjük és hagyjuk kihűlni.