Feltöltve:

Édes-sós batyu

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

szilvalekvár1 pohár
őrölt bors1 kevés
1 darab
tejföl2 dl
Ráma30 dekagramm
tojás2 darab
tepertő30 dekagramm
élesztő5 dekagramm
aludttej4 dl
finomliszt1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először elkészítjük a kovászt: az aludttej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 dkg liszttel langyos helyen megkelesztjük. A tepertőt ledaráljuk. A megmaradt lisztet gyúródeszkán felhalmozzuk, közepébe mélyedést formálunk, és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát, a tejfölt meg a kovászt, megsózzuk, a tésztát összegyúrjuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben a tepertőt összegyúrjuk a maradék Ramával, sóval, borssal ízesítjük, azután ezt is a hűtőbe tesszük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, majd rásimítjuk a tepertőt. Összehajtogatjuk, aludttejjel áthúzzuk, és félórára a hűtőbe tesszük. Ezután ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, és aludttejjel ismét megkenjük. Végül 1 cm vastagra kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, mindegyikre szilvalekvárt rakunk, a szélüket tojással bekenjük. Batyuformára összehajtogatjuk, tepsire rakjuk, a tetejüket aludttejjel áthúzzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem