Édes-savanyú zöldségragu
Édes-savanyú zöldségragu
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • csiperke gomba - 6 darab
  • zöld paprika - 1 darab
  • konzerv ananász - 0.5 darab
  • Knorr Édes-savanyú mártás - 1 csomag
  • aprított zöldpetrezselyem - 2 evőkanál
  • tök - 1 darab

Elkészítés:

  1. Szűrjük le az ananászt, a levét tegyük félre, a gyümölcsöt vágjuk darabokra
  2. Hámozzuk meg a tököt, és a paprikával együtt vágjuk nagy kockára. A gombát vágjuk szeletekre, vagy darabokra.
  3. Forró olajon pirítsuk meg a paprikát. Ezután adjuk hozzá a tököt, 3 perc után a gombát és az ananászt és pároljuk az egészet még 3 percig.
  4. Adjuk hozzá a Knorr Édes-savanyú mártást, keverjük össze és főzzük még 5 percig.
  5. A végén szórjuk meg az ételt petrezselyemzölddel és ízesítsük egy kis ananászlével és szójaszósszal. Az édes-savanyú zöldséggulyást rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk. Köretként adhatjuk hús, vagy hal mellé is.