Édes-savanyú sertés
Édes-savanyú sertés
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • uborka - 10 dekagramm
  • sertéshús - 40 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • zöldpaprika - 2 darab
  • kukoricaliszt - 3 evőkanál
  • fehérbor - 1 teáskanál
  • Knorr Édes-savanyú mártás - 1 darab

Elkészítés:

  1. A húst apró kockákra vágjuk, fűszerezzük a KNORR mexikói villámpáccal. 2 evőkanál vízzel összekeverjük a bort, a tojássárgáját, a borsot és a kukoricalisztet. Ebben pácoljuk a húst, 15 percen át.
  2. A hagymát vékony csíkokra , a paprikát kockákra vágjuk, a sárgarépát és az ananászt felkockázzuk. A forró olajban aranybarnára sütjük a húst. Ebben az olajban megsütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát, visszatesszük a húst ráöntjük az üveg szószt és jól átpároljuk.