víz | 2.5 dl |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
olaj | 4 evőkanál |
liszt | 20 gramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
gerezd fokhagyma | 5 darab |
póréhagyma | 1 darab |
tarja | 500 gramm |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
szezámmag | 3 evőkanál |
káposzta | 1 darab |
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap | 1 csomag |
Édes-savanyú sertés tarja a Főételek kategóriában
A tarját vágjuk vékony csíkokra, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a Delikátot. Keverjük át és hagyjuk pihenni 15 percet.
A póréhagymát vágjuk karikákra, a paprikát csíkokra, a hagymát pedig szeletekre, a káposztát pedig kisebb kockákra. Egy kis serpenyőben olaj hozzáadása nélkül pirítsuk meg a szezámmagot.
A tojással keverjük el a lisztet és keverjük a húshoz.
Hevítsünk fel egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot. Öntsünk két evőkanál olajat a forró serpenyőbe és adjuk hozzá a húst. Erős lángon pirítsuk 5-8 percig. Szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük a még mindig forró serpenyőbe a maradék két evőkanál olajat, és dobjuk hozzá a darabolt zöldségeket. Erős lángon pirítsuk 3-4 percig
Szórjuk rá a Knorr Édes Savanyú alapot keverjük össze és öntsük fel 2.5 dl hideg vízzel. Lassú tűzön fözzük 4-5 perccig, majd keverjük hozzá a sült húst.
A pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.