Feltöltve:

Édes-savanyú sertés tarja

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2.5 dl
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
olaj4 evőkanál
liszt20 gramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
gerezd fokhagyma5 darab
póréhagyma1 darab
tarja500 gramm
piros kaliforniai paprika1 darab
szezámmag3 evőkanál
káposzta1 darab
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tarját vágjuk vékony csíkokra, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a Delikátot. Keverjük át és hagyjuk pihenni 15 percet.

  2. 2. lépés

    A póréhagymát vágjuk karikákra, a paprikát csíkokra, a hagymát pedig szeletekre, a káposztát pedig kisebb kockákra. Egy kis serpenyőben olaj hozzáadása nélkül pirítsuk meg a szezámmagot.

  3. 3. lépés

    A tojással keverjük el a lisztet és keverjük a húshoz.

  4. 4. lépés

    Hevítsünk fel egy magas falú serpenyőt vagy wok-ot. Öntsünk két evőkanál olajat a forró serpenyőbe és adjuk hozzá a húst. Erős lángon pirítsuk 5-8 percig. Szedjük ki, tegyük félre.

  5. 5. lépés

    Öntsük a még mindig forró serpenyőbe a maradék két evőkanál olajat, és dobjuk hozzá a darabolt zöldségeket. Erős lángon pirítsuk 3-4 percig

  6. 6. lépés

    Szórjuk rá a Knorr Édes Savanyú alapot keverjük össze és öntsük fel 2.5 dl hideg vízzel. Lassú tűzön fözzük 4-5 perccig, majd keverjük hozzá a sült húst.
    A pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Lecsós szelet pirított burgonyával

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Édes-savanyú sertésszűz

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Debreceni sertéstokány

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hirtelen sült csípős tarja

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kínai sonkás-ananászos ragu

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0

Milánói hentesragu makarónival

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 1

Mapo tofu

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Temesvári sertésragu

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Debreceni tokány

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombás karaj

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0