Édes-savanyú sertés ananásszal
Édes-savanyú sertés ananásszal
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertéshús - 300 gramm
  • szezám vagy más növényi olaj - 6 evőkanál
  • Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap - 1 csomag
  • tészta - darab
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • újhagyma - 2 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • ananász (konzerv is lehet) - 200 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • kisebb uborka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk a húst vékony szeletekre. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy pici olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Szeleteljük föl a paprikát. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és az újhagymát. Kockázzuk fel az ananászt. Vágjuk a répát és az uborkát gyufaszál méretű csíkokra.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk 5 percig. Majd egy perforált kanállal szedjük ki és tegyük félre. A maradék olajon pirítsuk barnára nagy lángon a húst is. Majd Öntsük föl 2 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr alapot. Pároljuk készre 5 perc alatt.
  3. Majd tegyük vissza a zöldségeket és a tésztát is. Jól keverjük össze. Tálaljuk finomra szelt újhagymával.