Feltöltve:

Édes-savanyú sertés ananásszal

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

sertéshús300 gramm
szezám vagy más növényi olaj6 evőkanál
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap1 csomag
tészta
piros kaliforniai paprika1 darab
újhagyma2 darab
lilahagyma1 darab
ananász (konzerv is lehet)200 gramm
sárgarépa1 darab
kisebb uborka1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Vágjuk a húst vékony szeletekre. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, majd locsoljuk le egy pici olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Szeleteljük föl a paprikát. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és az újhagymát. Kockázzuk fel az ananászt. Vágjuk a répát és az uborkát gyufaszál méretű csíkokra.

  2. 2. lépés

    Forrósítsuk fel az olajat egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk 5 percig. Majd egy perforált kanállal szedjük ki és tegyük félre. A maradék olajon pirítsuk barnára nagy lángon a húst is. Majd Öntsük föl 2 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr alapot. Pároljuk készre 5 perc alatt.

  3. 3. lépés

    Majd tegyük vissza a zöldségeket és a tésztát is. Jól keverjük össze. Tálaljuk finomra szelt újhagymával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek