Édes-savanyú ropogós sertéscsíkok szezámmaggal
Édes-savanyú ropogós sertéscsíkok szezámmaggal
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • szezámmag - 1 evőkanál
  • Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap - 1 csomag
  • baracklekvár - 1 evőkanál
  • kukorica keményítő - evőkanál
  • tojás fehérje - 1 darab
  • sertéstarja - 400 gramm

Elkészítés:

  1. A tarját vágjuk vékony csíkokra. Enyhén szórjuk meg sóval és borssal, adjunk hozzá egy csapott evőkanál keményítőt és egy tojás fehérjét. Jól keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 percig.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk föl bő olajat. Közben egy kis tálban keverjünk ki kb. 2 evőkanál keményítőt 2 evőkanál vízzel. (Lehet, hogy picit többre lesz szükségünk, arra ügyeljünk, hogy 1:1 arányban legyen a víz és a keményítő.)
  3. A sertéscsíkokat mártsuk bele a keményítős bundába és egyenként tegyük a forró olajba. Süssük meg jó ropogósra. (Több adagban süssük, ne ragadjanak egymáshoz a húscsíkok.) Szűrőkanállal szedjük ki és konyhai papírtörlőn itassuk le róla a fölösleges olajat.
  4. Közben egy serpenyőben keverjük el a Knorr-tasak tartalmát 3 dl vízzel és egy evőkanál baracklekvárral. Hozzuk forrásba, majd kis-közepes lángon forraljuk kb. 5 percig. Hagyjuk állni pár percig, hogy sűrűsödjön egy kicsit.
  5. A megsült, ropogós sertéscsíkokat a sűrű édes-savanyú szószban forgassuk át, majd szórjuk meg szezámmaggal. Tálaljuk párolt rizzsel.