Feltöltve:

Édes-savanyú padlizsános sertéscsíkok

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj2 evőkanál
sertéshús30 dekagramm
rizs40 dekagramm
padlizsán1 darab
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap1 csomag

Édes-savanyú padlizsános sertéscsíkok a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A megmosott padlizsánt vágjuk kockákra és jól sózzuk be. Tegyük egy szűrőbe és hagyjuk kicsöpögni a kesernyés, csípős levét. (Elhagyhatjuk ezt a lépést, de az étel így sokkal kellemesebb ízű lesz.)

2. lépés

Közben a sertéshúst vágjuk egészen vékony csíkokra. Egy széles aljú serpenyőt forrósítsunk föl tűzforróra, majd tegyünk bele egy kis olajat és nagy lángon pirítsuk meg a húst 7-8 perc alatt. Enyhén sózzuk meg. Egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre.

3. lépés

A padlizsánkockákat jól csavarjuk ki és adjuk a hús után visszamaradt olajhoz. Pirítsuk át, majd szórjuk rá a Knorr-tasak tartalmát.Öntsük föl 3 dl vízzel. Hozzuk forrásba, majd fedjük le és kis lángon kb. 10 perc alatt pároljuk puhára.

4. lépés

A végén tegyük vissza a sertéscsíkokat és forraljuk össze még kb. 2 percig. A közben megfőtt rizzsel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem