sárgarépa | 2 darab |
---|---|
olívaolaj | dl |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
mazsola | 3 evőkanál |
lilahagyma | 1 darab |
vörösborecet | dl |
kínai kel | 1 darab |
marhahátszín | 60 dekagramm |
vegyes virágméz | 1 evőkanál |
zöld koriander | 1 csokor |
Édes savanyú hátszíncsíkok recept.
A húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olívaolajon megpirítjuk.Ezután tálba szedjük.
A lilahagymát, a félkarikákra vágott sárgarépát,a kínai kelt csíkokra metéljük, és a visszamaradt zsiradékon roppanósra pirítjuk. A húsra szedjük, majd megkaramellizáljuk a mézet, hozzáadjuk a zöldségeket, a marhahúst, a mazsolát, meglocsoljuk vörösborecettel, a Knorr kockából készült 1 dl marhahúslevessel, megszórjuk aprított korianderrel, és közepes tűzön készre pároljuk.