Édes-savanyú halleves
Édes-savanyú halleves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • lime leve - 1 darab
  • üvegtészta - 50 gramm
  • Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap - 1 csomag
  • babcsíra - 150 gramm
  • halfilé - 20 dekagramm
  • thai halszósz - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A halat vágjuk kisebb, falatnyi nagyságú kockákra. Sózzuk be és tegyük félre egy kicsit.
  2. A tésztát öntsük le forró vízzel és hagyjuk ázni, főzni nem kell.
  3. A Knorr-alapot keverjük el egy liter vízzel, majd hozzuk forrásba. Főzzük pár percig.
  4. Majd tegyük bele a halkockákat és főzzük 3-4 percig.
  5. Zárjuk el a gázt és tegyük bele a megmosott spenótleveleket. Ízesítsük még lime lével, és ízlés szerint thai halszósszal.
  6. Tegyük a tányérokba a tésztát elosztva és merjük rá a levest. Tegyük rá a leöblített babcsírát. Ha hozzájutunk, akkor mindenképpen érdemes friss koriander zölddel kipróbáljuk.