Feltöltve:

Édes-savanyú gyömbéres kacsamell

timer 20
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
olaj2 evőkanál
hagyma1 darab
friss gyömbér2 dekagramm
narancs1 darab
kaliforniai paprika1 darab
újhagyma darab
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap1 csomag
kacsamell filé3 darab

Édes-savanyú gyömbéres kacsamell a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kacsamellnek vágjuk le a bőrét és tegyük el más felhasználásra, pl. tepertő sütéshez. A húst vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. Enyhén sózzuk meg.

2. lépés

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd pirítsuk meg rajta a kacsamell csíkokat 3-4 perc alatt nagy lángon.

3. lépés

Közben szeleteljük hosszabb félkarikákra a megpucolt répát, nagyobb kockákra a hagymát és a paprikát. Vágjuk csíkokra a gyömbért.

4. lépés

A húst vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre. A megmaradt zsiradékon magas lángon először pirítsuk meg a hagymát és a gyömbért. Ahogy elkezdtek színt kapni dobjuk rá a paprikát és a répát. Rázva-forgatva pirítsuk meg a zöldségeket néhány perc alatt.

5. lépés

Majd szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsünk rá 3,5 dl vizet. Keverjük el és kb. 5 perc alatt kis-közepes lángon pároljuk készre.

6. lépés

A végén keverjük hozzá a puha kacsamell csíkokat. Tálaljuk főtt rizzsel. A ragura tegyünk gerezdekre szelt narancsot és szórjuk meg egy kevés frissen vágott újhagymával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem