Édes-savanyú csirkeleves
Édes-savanyú csirkeleves
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • Globus Ketchup - 2 evőkanál
  • Rama sütőmargarin - 1 evőkanál
  • piros húsú paprika - 1 darab
  • csirke mell filé - 25 dekagramm
  • Kínai Édes- Savanyú Csirke alap - 1 csomag
  • savanykás alma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csirkehúst vágjuk kis kockákra, és a felolvasztott margarinon pároljuk fehéredésig. Adjuk hozzá az eközben felkockázott piros húsú paprikát, ízesítsük 2 tk Delikáttal, és kevergetve pároljuk tovább 1-2 percig.
  2. Adjuk hozzá a ketchup-ot, röviden pirítsuk össze, adjuk hozzá a kockára vágott almát, a Kínai Édes-savanyú Csirke Rafinériát, keverjük jól el és öntsük fel 1 liter hideg vízzel.
  3. Kevergetve forraljuk fel, és forrástól számított 5-8 percig közepes lángon főzzük.
  4. A megtisztított fokhagyma gerezdeket zúzzuk és aprítsuk, vagy reszeljük le, és az utolsó 1 percben adjuk a leveshez, hogy megőrizze friss aromáját.
  5. Kóstolás után ízlés szerint sózzuk vagy Delikáttal utóízesíthetjük.