Édes-savanyú csirkeleves a Levesek kategóriában
A csirkehúst vágjuk kis kockákra, és a felolvasztott margarinon pároljuk fehéredésig. Adjuk hozzá az eközben felkockázott piros húsú paprikát, ízesítsük 2 tk Delikáttal, és kevergetve pároljuk tovább 1-2 percig.
Adjuk hozzá a ketchup-ot, röviden pirítsuk össze, adjuk hozzá a kockára vágott almát, a Kínai Édes-savanyú Csirke Rafinériát, keverjük jól el és öntsük fel 1 liter hideg vízzel.
Kevergetve forraljuk fel, és forrástól számított 5-8 percig közepes lángon főzzük.
A megtisztított fokhagyma gerezdeket zúzzuk és aprítsuk, vagy reszeljük le, és az utolsó 1 percben adjuk a leveshez, hogy megőrizze friss aromáját.
Kóstolás után ízlés szerint sózzuk vagy Delikáttal utóízesíthetjük.