Édes-savanyú csirke körtével a Főételek kategóriában
A rizst főzzük meg annak tasakján olvasott utasítások alapján. Az újhagymát tisztítsuk meg, a körtét mossuk, felezzük, magházát vágjuk ki. A húst vágjuk 2-3 cm-es kockákra.
Forró serpenyőbe öntsünk kevés olajat. Pirítsuk meg a csirkemellkockákat. Eközben vágjuk a megpucolt újhagymát kb. 3-4 cm-es darabokra, a körtét pedig a húshoz hasonló méretű kockákra. Ha a hús kezd aranysárga színt kapni, adjuk hozzá a hagymát és nagy lángon
pirítsuk össze 1 percig, majd adjuk hozzá a körtét is röviden, további 1 percig pirítsuk. (Fontos, hogy kemény húsú legyen a körte, hogy ne essen szét főzés közben. Használhatunk körte befőttet is, de haazzal dolgozunk, akkor azt csak a főzés utolsó 1-2 percében adjuk az ételhez).
Adjunk hozzá 3 dl hideg vizet és a tasak tartalmát. A Knorr Édes-Savanyú csirke alap segít az összetetten harmonikus fűszerezés és a megfelelő állag elérésben. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk készre 5-7 perc alatt. Tálaljuk párolt rizzsel.