Édes-savanyú bolognai rakott tészta
Édes-savanyú bolognai rakott tészta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 3 dl
  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • darált sertéshús - 60 dekagramm
  • Knorr Édes-savanyú mártás - 400 gramm
  • étolaj - 1 evőkanál
  • fokhagyma granulátum - 2 evőkanál
  • könyökcső száraztészta - 50 dekagramm
  • enyhén füstölt sajt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A száraztésztát forrásban lévő enyhén sós vízben, amibe 1 evőkanál étolajat adunk, kifőzzük. Leszűrjük, vízzel leöblítjük és félre tesszük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és az 1 evőkanál margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, amivel 5-6 percig sütjük.
  3. Megszórjuk a fokhagyma granulátummal. Elkeverjük és hozzáadjuk az édes-savanyú mártást. 2 percig pirítjuk,
  4. Belekeverjük a Knorr Bolognai alapot.
  5. Felöntjük 3 dl vízzel és ízlés szerint sózzuk és készre főzzük.
  6. A sütőedénybe rakunk egy rétegben tésztát, erre kerül a húsos mártás.
  7. Majd sajtból egy keveset reszelünk rá.
  8. Ismét tészta következik. A sütőedény méretétől függően több réteget is rakhatunk. A tetejére tészta kerüljön. A maradék sajtot a tejfölben belereszeljük, elkeverjük és a tésztára kenjük. Előmelegített sütőben 170 C fokon 13-15 percig pirosra sütjük.