Feltöltve:

Édes-savanyú ananászos húsgombócok

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa1 evőkanál
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
újhagyma2 darab
Knorr Kínai Édes-Savanyú Csirke alap1 csomag
darált pulykahús500 gramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez1 evőkanál
darabolt ananász konzerv1 darab

Édes-savanyú ananászos húsgombócok a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük félre 5-6 percre.

2. lépés

A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot.

3. lépés

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsuk körbe a húsgombócokat, majd öntsük fel egy pohár vízzel és adjunk hozzá fél dl-t az ananász konzerv levéből. Adjuk hozzá a Knorr-tasak tartalmát, keverjük össze és hozzuk forrásba. Pároljuk készre 5-6 perc alatt. A főzés vége előtt 2-3 perccel adjuk hozzá a leszűrt ananász darabokat is.

4. lépés

Tálaljuk főtt rizzsel, párolt brokkolival, vagy kínai káposztával. Szórjuk meg a durvára vágott újhagymával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem