Édes kukoricás zöldborsófőzelék
Édes kukoricás zöldborsófőzelék
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tejföl - 3 dl
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 2 evőkanál
  • só - 1 teáskanál
  • kukorica - 30 dekagramm
  • konzerv zöldborsó - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A konzerveket egy szűrőbe borítjuk, hideg folyó vízzel átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. Egy edényben a margarint felolvasztjuk, majd rászórjuk a borsót és a kukoricát, átforrósítjuk. Rákanalazzuk a cukrot, majd párszor átkeverjük.
  2. Ráöntjük a tejet, meghintjük a sóval. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
  3. Egy-egy kanállal teszünk fokozatosan a főzelékbe és elkeverjük.
  4. Felforraljuk, amikor kezd forrni, már elzárhatjuk.