Édes-csípős rizs mangóval és kókusszal
Édes-csípős rizs mangóval és kókusszal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • mustármag - 1 teáskanál
  • chili paprika - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • rizs - 200 gramm
  • kókuszreszelék - 2 evőkanál
  • mangó - 1 darab
  • földimogyoró - 4 evőkanál
  • curry levél - 3 darab
  • Knorr Édes-savanyú mártás - 1 darab
  • garam masala - 2 evőkanál
  • vegyes gyümölcskonzerv - 40 dekagramm
  • vöröslencse - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a rizst és hűtsük ki. Az érett mangót vágjuk kockára és a felét keverjük össze a garam masalával.
  2. Olajon, folyamatos keverés mellett pirítsuk meg a mustármagot, a lencsét, a chilit és a curry levelet. Amikor a mustármag elkezd pattogni, adjuk hozzá a földimogyorót és még pár percig pirítsuk.
  3. Ezután tegyük bele a maradék mangót, a kókuszreszeléket és a lecsurgatott egzotikus gyümölcsöket.
  4. Az édes-savanyú Knorr mártást dolgozzuk el egy kevés vízben. Amikor a gyümölcs átfőtt, tegyük hozzá a garam masalát és az édes-savanyú mártást. Főzzük néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Adjuk a rizshez és amikor a mártás kicsit hűlt, keverjük össze.