Feltöltve:

Édes-csípős rizs mangóval és kókusszal

timer 40
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

mustármag1 teáskanál
chili paprika1 darab
olaj3 evőkanál
rizs200 gramm
kókuszreszelék2 evőkanál
mangó1 darab
földimogyoró4 evőkanál
curry levél3 darab
Knorr Édes-savanyú mártás1 darab
garam masala2 evőkanál
vegyes gyümölcskonzerv40 dekagramm
vöröslencse1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Főzzük meg a rizst és hűtsük ki. Az érett mangót vágjuk kockára és a felét keverjük össze a garam masalával.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Olajon, folyamatos keverés mellett pirítsuk meg a mustármagot, a lencsét, a chilit és a curry levelet. Amikor a mustármag elkezd pattogni, adjuk hozzá a földimogyorót és még pár percig pirítsuk.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ezután tegyük bele a maradék mangót, a kókuszreszeléket és a lecsurgatott egzotikus gyümölcsöket.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Az édes-savanyú Knorr mártást dolgozzuk el egy kevés vízben. Amikor a gyümölcs átfőtt, tegyük hozzá a garam masalát és az édes-savanyú mártást. Főzzük néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Adjuk a rizshez és amikor a mártás kicsit hűlt, keverjük össze.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertés ananásszal

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Édes-savanyú zöldséges tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szecsuáni csípős csirke

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 7

Ázsiai pirított marha spárgával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Thai csirkeszárnyak

timer 44"
mood Könnyű
thumb_up 4

Kókuszos csirkemell curry

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Indiai csirke gőzgombóccal

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0