Feltöltve:

Ecetes káposztasaláta

timer 20
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma2 darab
káposzta1 darab
ecet4 evőkanál
édesítőszer3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A káposztát egy gyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a szintén vékonyra szeletelt vöröshagymát és alaposan megsózzuk. Adunk hozzá ízlés szerint borsot és őrölt köményt. Hagyjuk állni kb. 1 órát.

2. lépés

Egy edényben összekeverünk 2 liter vizet, 4 ek. 25%-os ecetet és 3 ek. folyékony édesítőszert. Ha valaki édesebben, vagy savanyúbban szereti, tehet még bele édesítőszert vagy ecetet.

3. lépés

A káposztából kézzel kinyomkodjuk a levet és befőttes üvegekbe töltjük. Ne tömjük meg nagyon az üveget, mert nem fogja megfelelően átjárni a lé. A káposztára öntjük az ecetes levet úgy, hogy ellepje és lezárjuk az üvegeket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem