Dupla burger kék sajttal és lilahagyma lekvárral
Dupla burger kék sajttal és lilahagyma lekvárral
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darált marhahús - 700 gramm
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • kék sajt - 100 gramm
  • dijoni mustár - 1 teáskanál
  • aprított petrezselyemzöld - 1 evőkanál
  • sajt - 4 szelet
  • lollo rosso saláta - 4 levél
  • hamburger zsemle - 4 darab
  • lilahagyma - 6 darab
  • balzsamecet - 4 evőkanál
  • só, bors - darab
  • Cukor - 1 evőkanál
  • margarin - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a hagymát félszeletekre. Forrósítsuk föl a margarint egy lábosban és adjuk hozzá a hagymát a cukorral és a balzsamecettel együtt. Pároljuk legalább fél órát enyhén ragacsosra. Szükség szerint öntsünk hozzá egy kicsi vizet.
  2. Adjuk a darált húshoz a fűszerkeveréket a petrezselyem zöldet, a mustárt, a borsot és a kék sajtot. Formázzunk belőle 8 egyforma burgert.
  3. Süssük forró grillen mindkét oldalát 5-5 percig. Utána pirítsuk meg a zsemléket is, majd kenjük be mind az alját, mind a tetejét Hellmann's majonézzel.
  4. 4 burger tetejére olvasszuk a sajtot, míg 4-nek a tetején osszuk el a lilahagyma lekvárt.
  5. Majd a saláta levelekkel együtt állítsuk össze a dupla burgereket. Tálaljuk sült krumplival és coleslaw salátával.