Feltöltve:

Dunai hullámok

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt (720 ml)1 pohár
vaníliás pudinpor1 csomag
tej5 dl
cukor25 dekagramm
Ráma50 dekagramm
tojás6 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
citrom reszelt héja és leve1 darab
csokoládés bevonó20 dekagramm
olaj2.5 dekagramm

Dunai hullámok a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A meggyet szűrőbe téve csepegtessük le. A pudingport keverjük össze 6 evőkanál tejjel és 7,5 dkg cukorral. A maradék tejet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a pudingport. Újra forrósítsuk fel és 1 percig kevergetve forraljuk. A kész pudingot öntsük egy tálba, majd fóliával takarjuk le, hogy ne bőrösödjön meg és hűtsük le. Keverjünk habosra 25 dkg Ramát 17,5 dkg cukorral. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és evőkanalanként adagoljuk a tésztába. A massza felét keverjük össze kakaóporral. Kenjük ki alaposan a tepsit (kb. 32X38 cm). A világos tésztát öntsük a formába, simítsuk el, majd óvatosan simítsuk a tetejére a sötét tésztát, és a meggyet egyenletesen osszuk el rajta. 175 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. Sütőrácsra téve hűtsük ki. Keverjünk krémesre 25 dkg Ramát a citromhéjjal és a levével. A pudingot apránként keverjük bele. A Ramás krémet kenjük a süteményre, aztán 2-3 órára tegyük hűvös helyre. Aprítsuk fel a csokoládés bevonót, majd az olajjal olvasszuk meg. Öntsük a süteményre, és simítsuk el. Egy villával húzzunk hullámos csíkokat a csokoládéba. Amikor a csokoládé kezd megszilárdulni, a süteményt daraboljuk fel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem