Dunahullám
Dunahullám
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 40 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • tej - 12 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kakaó - 2 evőkanál
    • meggybefőtt - 1 pohár

    Krémhez

    • puncs pudingpor - 1 csomag
    • meggybefőttlé - 2 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a porcukrot a Ramával és a tojásokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, tejet. Felét Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük. A másik részéhez 2 evőkanál kakaót, és 2 evőkanál tejet keverünk, a sárga tésztamasszára kenjük. Tetejére kimagozott meggyet szórunk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A krémhez a pudingport 2 dl meggylében megfőzzük, kihűtjük. A porcukrot a Ramával kikeverjük, a kihűlt pudinggal összedolgozzuk, és a sütemény tetejére kenjük. Végül csokimázzal borítjuk be.