Feltöltve:

Dunahullám

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor35 dekagramm
Ráma1 púpos evőkanál
tojássárgája5 darab
sütőpor1 darab
tej25 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt40 dekagramm

A krémhez

porcukor20 dekagramm
eperpuding1 darab
meggylé2 dl
Ráma1 púpos evőkanál

Dunahullám a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A cukrot, a Ramát, az 5 tojássárgát, és a vanília cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport (kevés citromlével), és a 25 evőkanál tejet, végül ezt is nagyon jól összekeverjük (mixerrel). A tészta felét Ramával kikent tepsibe öntjük, elegyengetjük és szórunk rá néhány szem kimagozott meggyet, (befőtt is lehet). A tészta másik felébe teszünk 2-3 kanál kakaóport, 2 evőkanál tejet, ezt jól összekeverjük, majd a másik tészta tetejére öntjük és ennek a tetejére is meggyet szórunk. Megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül elkészítjük a krémet is. A Ramát kikeverjük a porcukorral. A meggyléből és a pudingból sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, aztán összekeverjük a Ramával. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, a tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem