Dunahullám
Dunahullám
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 45 dekagramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 50 dekagramm
  • tej - 3.5 dl
  • tojás - 6 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • kimagozott meggybefőtt - 1 pohár

Elkészítés:

  1. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a felvert tojáshabot.
  2. Ramával kikent, lisztezett, magas falú formába rakjuk, simítjuk az egyik felét a piskóta jellejű tésztának. A másik feléhez adjuk a kakaóport és összekeverjük. Ezt rácsurgatjuk a fehér tésztára és beledobáljuk a meggyet.
  3. A krémhez 3.5 dl tejet és 1 cs. vaníliás pudingport megfőzünk, majd hozzáadunk 25 dkg Ramát és 20 dkg cukrot. Ha kihűlt habosra keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
  4. Tetejére csokimázat teszünk.