Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
tojás | 4 darab |
tej | 15 evőkanál |
finomliszt | 40 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 4 evőkanál |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag |
---|---|
meggylé | 4 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
magozott meggy | 30 dekagramm |
tortabevonó | 10 dekagramm |
---|
Duna hulláma a Desszertek kategóriában
A Ramát a porcukorral, a 4 tojássárgával és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 12 ek tejet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és az előzőekhez adjuk. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a lisztes-Ramás masszába forgatjuk.
Az így kapott tészta felét olajozott tepsibe simítjuk, a másik felébe kakaóport és 3 ek tejet teszünk, majd a sárga tésztára igazítjuk. Kimagozott meggyet dobálunk rá és 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a meggylében a porcukor felével megfőzzük és kihűtjük. A Ramát a maradék porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az így kapott krémet a tésztára kenjük. Tetejét olvasztott csokival vonjuk be.