liszt | 50 dekagramm |
élesztő | 3 dekagramm |
tej | 2.5 dl |
cukor | 45 dekagramm |
Ráma | 35 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
só | 1 darab |
tojás | 8 darab |
túró | 1 kilogramm |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
reszelt citromhéj | 0.5 teáskanál |
darált mandula | 2 evőkanál |
étkezési keményítő | 1 evőkanál |
konyak | 3 evőkanál |
A lisztből, az élesztőből, a tejből, 15 dkg cukorból, 20 dkg Ramából, 1 cs. vaníliás cukorból és csipetnyi sóból készítsünk kelt tésztát. A tésztát, miután megkelt, nyújtsuk ki belisztezett munkalapon, majd helyezzük kikent tepsibe. Nyomjuk magasra a peremét, aztán kelesszük 15 percig. Keverjünk habosra 10 dkg Ramát, és apránként adjunk hozzá 20 dkg cukrot, 3 tojást, a túrót, a pudingport, a citromhéjat, csipetnyi sót, és a mandulát, majd alaposan keverjük össze. A masszát terítsük el a tésztán. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, (légkeveréses sütő 180 fok). A keményítőt keverjük össze a maradék cukorral, az 5 tojással, a maradék Ramával, és a konyakkal, majd forró víz fölé állított tálban verjük krémesre. A krémet simítsuk a túrómasszára, és süssük kb. 45 percig.
Hozzászólások