Feltöltve:

Drezdai tojásos szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej2.5 dl
cukor45 dekagramm
Ráma35 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
1 darab
tojás8 darab
túró1 kilogramm
vaníliás pudingpor1 csomag
reszelt citromhéj0.5 teáskanál
darált mandula2 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
konyak3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, az élesztőből, a tejből, 15 dkg cukorból, 20 dkg Ramából, 1 cs. vaníliás cukorból és csipetnyi sóból készítsünk kelt tésztát. A tésztát, miután megkelt, nyújtsuk ki belisztezett munkalapon, majd helyezzük kikent tepsibe. Nyomjuk magasra a peremét, aztán kelesszük 15 percig. Keverjünk habosra 10 dkg Ramát, és apránként adjunk hozzá 20 dkg cukrot, 3 tojást, a túrót, a pudingport, a citromhéjat, csipetnyi sót, és a mandulát, majd alaposan keverjük össze. A masszát terítsük el a tésztán. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, (légkeveréses sütő 180 fok). A keményítőt keverjük össze a maradék cukorral, az 5 tojással, a maradék Ramával, és a konyakkal, majd forró víz fölé állított tálban verjük krémesre. A krémet simítsuk a túrómasszára, és süssük kb. 45 percig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem