Feltöltve:

Drazsés szelet

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
olvasztott Rama8 dekagramm
tojásfehérje4 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csomag

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
mascarpone1 doboz
tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
mazsolás drazsé1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgáját a cukorral és a folyékony Ramával habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük és a sárgához adjuk. A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.

2. lépés

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverjük és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez keverünk. A többi a tészta tetejének a díszítésére kell.

3. lépés

A lapokat a krémmel megtöltjük és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem