lágy Rama | 0.5 pohár |
cukor | 0.75 pohár |
nagy tojás | 1 darab |
mandulaaroma | 1 teáskanál |
vaniliaaroma | 0.5 teáskanál |
finomliszt | 1.33 pohár |
sütőpor | 1 teáskanál |
só | 0.25 teáskanál |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
málnalekvár | 0.5 pohár |
csokidrazsé | 0.5 pohár |
Egy nagy tálban keverjük ki habosra a Ramát, a cukrot, majd keverjük hozzá a tojást és az aromákat.
Egy másik tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük a Ramás alaphoz. Csomagoljuk be a tésztát és pihentessük a hűtőben 1-2 órát.
Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra, szaggassuk ki 7-8 cm-es kiszúróval, majd a kiszaggatott darabok felének a közepébe vágjunk egy 2-2,5 cm-es lyukat.
Süssük a linzert 7-9 percig, hagyjuk hűlni 2 percig, majd vegyük ki a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A lyukas darabokat porcukrozzuk le, a nem lyukas darabokat kenjük meg 1-1 teáskanál lekvárral, tegyük rá a tetejét és a lyukakba tegyük a csokidrazsékat.
Hozzászólások