Dorozsmai Molnár ponty
Dorozsmai Molnár ponty
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • pontyfilé - 60 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • vöröshagyma (nagy fej) - 1 darab
  • füstölt csemege szalonna - 5 dekagramm
  • gomba - 20 dekagramm
  • fűszerpaprika - 2 teáskanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • Knorr Halászlékocka - 2 darab
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 darab
  • tv paprika - 1 darab
  • paradicsom - 1 darab
  • csuszatészta - 30 dekagramm
  • olaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csuszatésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint.
  2. Ezalatt a ponty filét irdaljuk be 2-3 mm-ként. Vágjuk egyforma szeletekre, szórjuk meg a Delikáttal.
  3. 2 ek lisztet keverjünk össze 2 tk fűszerpaprikával. Ebben a keverékben forgassuk meg a pontyszeleteket, jól rázzuk le róla a felesleges lisztet. Bőrős felével lefelé kezdjük el sütni közepesen forró olajban, majd időnként megforgatva süssük oldalanként 3-3 percig. Alufóliával lefedve, tartsuk melegen.
  4. A visszamaradt zsiradékon olvasszuk ki a füstölt szalonnát, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos sárgára. Adjuk hozzá a kockázott paprikát, paradicsomot, pirítsuk össze.
  5. Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pirítsuk össze (2-3 perc), majd öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a halászlékockákat és forraljuk 3-4 percig.
  6. Sűrítsük tejfölös habarással, forraljuk ki. Keverjük hozzá a kifőtt csusza tésztát.
  7. A kisült halszeleteket tálaljuk a szaftos csuszatészta tetején.