Feltöltve:

Dorozsmai Molnár ponty

timer 40
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

pontyfilé60 dekagramm
Delikát ételízesítő2 teáskanál
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
füstölt csemege szalonna5 dekagramm
gomba20 dekagramm
fűszerpaprika2 teáskanál
liszt3 evőkanál
Knorr Halászlékocka2 darab
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
tv paprika1 darab
paradicsom1 darab
csuszatészta30 dekagramm
olaj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A csuszatésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint.

  2. 2. lépés

    Ezalatt a ponty filét irdaljuk be 2-3 mm-ként. Vágjuk egyforma szeletekre, szórjuk meg a Delikáttal.

  3. 3. lépés

    2 ek lisztet keverjünk össze 2 tk fűszerpaprikával. Ebben a keverékben forgassuk meg a pontyszeleteket, jól rázzuk le róla a felesleges lisztet. Bőrős felével lefelé kezdjük el sütni közepesen forró olajban, majd időnként megforgatva süssük oldalanként 3-3 percig. Alufóliával lefedve, tartsuk melegen.

  4. 4. lépés

    A visszamaradt zsiradékon olvasszuk ki a füstölt szalonnát, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos sárgára. Adjuk hozzá a kockázott paprikát, paradicsomot, pirítsuk össze.

  5. 5. lépés

    Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pirítsuk össze (2-3 perc), majd öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a halászlékockákat és forraljuk 3-4 percig.

  6. 6. lépés

    Sűrítsük tejfölös habarással, forraljuk ki. Keverjük hozzá a kifőtt csusza tésztát.

  7. 7. lépés

    A kisült halszeleteket tálaljuk a szaftos csuszatészta tetején.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Dorozsmai Molnár ponty

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3

Korhely pontyhalászlé

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szegedi pontyhalászlé

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 8

Rácponty

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 7