Feltöltve:

Dorci szelet

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

4 tojásból sütött piskótalap1 darab

A tetejére

Ráma5 dekagramm
cukrozatlan kakópor2 púpos evőkanál
cukor10 dekagramm
víz2 evőkanál

Krémhez

finomliszt4 evőkanál
tej4.5 dl
vaníliás cukor3 csomag
Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm

A kakaós tésztához

finomliszt25 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
cukor4 dekagramm
szalakáli1 dekagramm
tojás1 darab
cukrozatlan kakaópor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A kakaós tésztához valókat összegyúrjuk, majd abban a tepsiben, amelyikben a piskóta sült, közepes lángon (180°C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet és a tejet simára keverjük, 1 csom. vaníliás cukorral ízesítjük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd kevergetve kihűtjük. A Ramát először magában, majd a porcukorral és a maradék vaníliás cukorral keverjük habosra. Apránként hozzáadva a főzött krémet tovább habosítjuk. Következik a rétegzés. A barna tésztalapot a tepsiben hagyjuk, erre rásimítjuk egyenletesen a vaníliás krémet, majd ráfektetjük a piskótalapot a krémre. Fél órára behűtjük, végül csokimázzal bevonjuk. Utóbbi úgy készül, hogy a hozzávalókat pár perc alatt felfőzzük, ha sima, a tűzről félrehúzzuk, és amikor már langyos, egyenletesen a tésztára kenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem