vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé |
porcukor | 1 darab |
tojásfehérje | 1 darab |
rumaroma | 1 pár csepp |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Ráma | 12.5 dekagramm |
gesztenyemassza | 25 dekagramm |
tej | 4 dl |
vanília pudingpor | 1 csomag |
liszt | 8 evőkanál |
kristálycukor | 8 evőkanál |
tojás | 9 darab |
8 tojássárgáját felverem 8 kanál kristálycukorral, majd beleforgatok 8 kanál lisztet, és 9 tojásfehérjét. Tepsiben megsütöm. A krémhez 4 dl tejből elkészítem a főzött pudingot. Mikor langyosra hűl, belekeverem robotgéppel a Ramát, a gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és egy kis rumaromát. Majd ezzel a töltelékkel megtöltöm a kihűlt piskótát. Én a tetejét porcukorral kikevert tojásfehérjével kentem meg.
Hozzászólások