Dödölle
Dödölle
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • liszt - 25 dekagramm
  • zsír - 2 evőkanál
  • krumpli - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Öntsük föl hideg vízzel úgy hogy 2-3 cm-re lepje el. Ízesítsük Delikáttal, majd főzzük puhára.
  2. Mikor kész, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól össze. Mivel a krumpli még forró, így egy kissé ragadós, nyúlós tésztát kell kapjunk.
  3. Közben a hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Pirítsuk meg forró zsíron, esetleg olajon.
  4. Ha kész a krumpli, akkor evőkanállal szaggatva belőle, a forró hagymás zsíron pirítsuk meg a dödölle darabokat. Tálaljuk tejföllel.