
- timer40 perc
- moodKönnyű
- person4 fő
Hozzávalók:
-
tejföl
- 1 darab
-
vöröshagyma
- 3 darab
-
liszt
- 25 dekagramm
-
zsír
- 2 evőkanál
-
krumpli
- 1 kilogramm
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Öntsük föl hideg vízzel úgy hogy 2-3 cm-re lepje el. Ízesítsük Delikáttal, majd főzzük puhára.
- Mikor kész, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól össze. Mivel a krumpli még forró, így egy kissé ragadós, nyúlós tésztát kell kapjunk.
- Közben a hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Pirítsuk meg forró zsíron, esetleg olajon.
- Ha kész a krumpli, akkor evőkanállal szaggatva belőle, a forró hagymás zsíron pirítsuk meg a dödölle darabokat. Tálaljuk tejföllel.