Dödölle Gaálné módra recept.
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk.
Amikor a krumpli megpuhult a levével együtt 15 percig hagyjuk hűlni. Ezután turmixgépben összeturmixoljuk a levével együtt.
Tálba öntjük ízlés szerint borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk, hogy egy szaggatható tésztát kapjunk.
A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát parázsra sütjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Egy tepsibe teszünk egy kanál hagymás zsírt és beleszaggatjuk a tésztát. Egy evőkanalat a hagymás zsírba mártogatunk és ezzel szaggatjuk ki a tésztát. A tésztát egymás mellé szaggatjuk, és miután elkészültünk a szaggatással a hagymás szalonnát a tetejére halmozzuk.
Ezután leöntjük a tejföllel és ráreszeljük a sajtot is. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük Akkor jó amikor a kezd szép piros lenni a teteje.