Feltöltve:

Dödölle

timer 45
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya1 kilogramm
liszt25 dekagramm
1 csapott evőkanál
közepes fej vöröshagyma3 darab
sertészsír10 dekagramm

Dödölle a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A meghámozott burgonyát vágjuk kockára. Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje, ízesítsük egy csapott evőkanál sóval, és főzzük puhára.

2. lépés

Eközben a hagymát vágjuk félkarikára, pirítsuk világos sárgára a sertés zsírban, ha megpirult enyhén sózzuk (1 mokkáskanál).

3. lépés

A megfőtt burgonyát húzzuk félre a tűzről, még forrón, saját levében törjük össze.

4. lépés

Szórjuk hozzá a lisztet, tegyük vissza és takarék lángon, fakanállal folyamatosan keverve, dagasztva dolgozzuk el benne a lisztet. Addig dagasszuk, amíg a massza már igazán nehezen keverhető és elválik az edény falától.

5. lépés

Olajba mártott evőkanállal szaggasunk nagyobb galuskákat a masszából és pirítsuk át a hagymás zsírban.

6. lépés

Kínáljunk mellé tejfölt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem