Dödölle a Főételek kategóriában
A meghámozott burgonyát vágjuk kockára. Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje, ízesítsük egy csapott evőkanál sóval, és főzzük puhára.
Eközben a hagymát vágjuk félkarikára, pirítsuk világos sárgára a sertés zsírban, ha megpirult enyhén sózzuk (1 mokkáskanál).
A megfőtt burgonyát húzzuk félre a tűzről, még forrón, saját levében törjük össze.
Szórjuk hozzá a lisztet, tegyük vissza és takarék lángon, fakanállal folyamatosan keverve, dagasztva dolgozzuk el benne a lisztet. Addig dagasszuk, amíg a massza már igazán nehezen keverhető és elválik az edény falától.
Olajba mártott evőkanállal szaggasunk nagyobb galuskákat a masszából és pirítsuk át a hagymás zsírban.
Kínáljunk mellé tejfölt.