Feltöltve:

Dobostorta

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
porcukor14 dekagramm
liszt14 dekagramm
Ráma4 dekagramm

krem

tojás4 darab
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
hideg Rama23 dekagramm
étcsokoládé25 dekagramm
kakaópor4 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tradicionális doboshoz 6 piskótalapot készítünk. 8 db tojásból, 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg Ramából a sima piskótamassza receptje alapján. Olajozott, lisztezett lemezen jelölünk a sütőkarikával és az alapján könnyen tudunk kerek lapokat kenni. 6 részre osztjuk a tésztát, elkenjük és 200 C-on 8-10 percig sütjük. Sütés után késsel alávágunk és a tortakarikával kiszúrjuk, még melegen.

2. lépés

A krémhez 4 db tojást 20 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral folytonos keverés mellett addig hevítünk, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak, majd kihűlésig habbá verjük. Fontos, hogy teljesen ki legyen hűlve. 23 dkg hűtőből kivett Ramát kis kockákra vágunk és hozzáadjuk. Nem baj ha ikrásnak, darabosnak látjuk.

3. lépés

25 dkg étcsokoládét mikróban felmelegítünk folyamatos figyelés mellett és kevergetve, majd 4 dkg kakaóport csomómentesen elkeverünk benne és Ramás alaphoz adjuk.

4. lépés

5 lapot betöltünk a krémmel, minden lap közé kb. 15 dkg krém kerül, körbekenjük, felvágjuk annyi szeletre, amennyi szeletre akarjuk vágni. Betesszük a mélyhűtőbe.

5. lépés

A tetőhöz előkészítjük Ramát, egy nagyon éles nagy pengéjű kést és kenőkést, vagy amivel elkenjük a dobos cukrot a piskótán. A legszebb lapot hagyjuk meg ehhez. 20 dkg kockacukrot felolvasztunk kristálymentesre. Pár csepp citromlevet hozzáadva nem fog gyorsan kötni a cukor, amikor vágjuk fel.

6. lépés

Ha köt a cukor felvágáskor, meleg sütőbe be lehet tenni kicsit felolvasztani. Legyező alakban, vagy simán rárakva feltesszük a tetőt. Ha simán akarjuk rátenni, nem kell szeletelni. A torta oldalát pirított mandulával panírozzuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem