Feltöltve:

Dobostorta

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojássárgája6 darab
finomított kristálycukor25 dekagramm
reszelt narancshéj1 kávéskanál
sima liszt5 dekagramm
burgonyaliszt5 dekagramm
tojássárgája6 darab

A csokoládékrémhez

kukoricaliszt5 dekagramm
tej3.75 dl
cukor5 dekagramm
tojássárgája felverve1 darab
Ráma25 dekagramm
mini pehelycukor12 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm

A karamellához

kristálycukor18 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (gázsütő 4. fokozat). Zsírozzunk, lisztezzünk ki egy 22 cm átmérőjű szétszedhető tortaformát.

  2. 2. lépés

    Kavarjuk a tojássárgáját a cukorral világos szinűre és habosra, majd tegyük bele a narancshéjat. Szitáljuk át a kétféle lisztet, és adjuk hozzá a tojássárgájához. Külön edényben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, és könnyed, gyors mozdulatokkal forgassuk a masszába.

  3. 3. lépés

    Ebből a mennyiségből 6 lap készül. Kenjünk belőle vékony rétegeket a forma aljára, és szépen simítsuk el. Azonnal süssük 5-8 percig. Amint halvány aranysárga színt ölt, borítsuk tortarácsra, hogy kihüljön. A többi lapot ugyanígy süssük meg.

  4. 4. lépés

    Amint a tészta kihűlt, állítsuk össze a tortát, nehogy a lapok kiszáradjanak és törékennyé váljanak.

  5. 5. lépés

    A csokoládékrémhez keverjünk tejet egy kis kukoricalisztbe, a többi tejet pedig forraljuk fel a cukorral, adjuk hozzá a kukoricalisztes pépet, és állandó kavargatás közben forraljuk, míg besűrűsödik. Ekkor gyorsan dolgozzuk bele a tojássárgáját. Kavarjuk a margarint habosra, és keverjük a kihült sodóba. Duplafalú edényben olvasszuk fel a pehelycukrot a csokoládéval, és kavarjuk a krémbe. Tegyük a hűtőbe, míg kenhető állagúvá válik.

  6. 6. lépés

    Tegyük félre a legszebb lapot, a többit rakjuk össze a csokoládékrémmel. A torta oldalát is kenjük meg.

  7. 7. lépés

    A félretett lapról söpörjük le a morzsákat, és rakjuk sütőpapírra. Vegyünk elő két, hosszú pengéjű kést, és az egyik pengéjét kenjük meg olajjal vagy margarinnal.

  8. 8. lépés

    A karamellhez takarékon melegítsük a kristálycukor felét aranyszínűre. Adjuk hozzá a többi cukrot, és főzzük sűrűre. Gyorsan öntsük a tésztarétegre, és a tiszta késsel simítsuk el. A zsírozott késsel azonnal jelöljük be a 10 szeletet, és vágjuk át a mázat, majd hagyjuk kihűlni. Helyezzük el a karamell-lapokat a kész torta tetején.

  9. 9. lépés

    Ne tároljuk hűtőben, mert így tönkretennénk a karamell felületét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1