Dobostorta
Dobostorta
  • timer180 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 40 csapott mokkáskanál
  • kockacukor - 15 dekagramm
  • tojás - 11 darab
  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • Ráma - 26 dekagramm
  • liszt - 14 dekagramm
  • cukrozott kakaópor - 4 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citromlé - 1 pár csepp

Elkészítés:

  1. Hét tojásból, 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és a vaníliás cukorból piskótatésztát készítünk, majd ha kihűlt 3 lapot vágunk belőle. Négy tojást és 20 dkg cukrot elkeverünk, majd a tűzhelyen picit megmelegítjük, aztán kihűlésig habosítjuk. 20 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd 3 dkg Ramával és 4 dkg cukrozott kakaóporral összekeverjük. Ezt a csokis masszát 23 dkg Ramával kihabosítjuk, majd tovább habosítjuk a tojásos masszával. Ha kész, akkor hűtőben visszahűtjük. Amíg hűl a krém, addig elkészítjük a dobos cukrot. 15 dkg kockacukrot megolvasztunk, ha megolvadt keverünk hozzá pár csepp citromlevet. A legfelső piskótalapot félbe vágjuk és szépen elkenjük rajta a dobos cukrot. Ha kihűlt, akkor egy nagy késsel határozott mozdulattal felszeleteljük. Betöltjük a tortát és a tetejére rátesszük a már felszeletelt dobos cukros piskótalapokat.